вторник, 9 апреля 2013 г.

Колосок - весенний - 2013.

Другий етап Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу „КОЛОСОК” відбудеться 12 квітня 2013 року. До участі запрошуються учні 1–11 класів. Тематика конкурсу – „Найкращий читач”, „Скарби природи”, „Збережемо скарби природи”. Завдання цього етапу спрямовані на формування екологічної поведінки, вивчення природних багатств рідного краю та формування інформаційно-пізнавальних компетентностей. Для підготовки до конкурсу у журналі „КОЛОСОК” та газеті „КОЛОСОЧОК” публікуються статті екологічного спрямування. Газета „КОЛОСОЧОК” у 2013 році вперше проводить Відкритий чемпіонат України для юних шанувальників природознавства. Завдання конкурсу „КОЛОСОК-осінній-2013” будуть запропоновані учасникам українською та російською мовами.
Лист МОН України
До уваги учнів 9-11 класів Помилка у завданні Шановні учасники Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу „КОЛОСОК-весняний-2013”, координатори, батьки!
У завданні № 16 для 9–11 класів під час макетування закралася помилка. Серед варіантів відповідей до цього завдання НЕМАЄ ПРАВИЛЬНОЇ! Оргкомітет повідомляє про це напередодні конкурсу і сподівається, що поінформовані учасники конкурсу не шукатимуть правильної відповіді там, де її немає ☺. Зазначене завдання буде зараховане всім учасникам конкурсу не залежно від обраних варіантів відповідей. Нижче наводимо правильну відповідь. №16. (9–11 класи). Більшість металів добувають з руди. З яких трьох руд отримують відповідно залізо, алюміній і мідь? Б. Магнетит, боксит, халькозин. Магнетит (застаріла назва – „магнітний залізняк”) FeO·Fe2O3 – поширений мінерал чорного кольору з класу оксидів. Назва походить від античного міста Магнезія у Малій Азії. Боксит (фр. „Bauxite”, за назвою місцевості Baux на півдні Франції) – алюмінієва руда. Вміст глинозему у промислових бокситах коливається від 40 до 60 % і більше. Використовується як флюс в чорній металургії. Халькозин (дав.-гр. „χαλκός” – мідь), халькоцит – мінерал з класу сульфідів, купрум сульфід(I). Хімічний склад Cu2S. Вміст Купруму (Сu) складає 79,8 %, Сульфуру (S) – 20,2 %. Як правило, трапляється у вигляді зернистих щільних утворів. Колір від свинцево-сірого до чорного. Блиск металічний. Використовується для виплавки міді. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...